Followers

Hey You..

Assalaamualaikum semua..o ya nak bagitau ni..maybe saya akan tidak melayari blog ini lebih kerap dari sebelumnya sebab agak sibuk dengan program luar..

Anyway, jgn risau sbb saya akan cuba sedaya upaya untuk attend any messages ataupun request n jugak order dari all my lovely present customer n also my customer to be..happy holidays and keep smiling ya!!

Hugs n Kisses from Alyadi's Collections

Friday, December 9, 2011

My knit WIP




Assalaamualaikum semua...

Ini adalah projek ku yg sedang berjalan..heheheh

This is KNIT

Topinya dah siap..dah hantar pun ke ownernya sbb cian baby kesejukan kan..kalo baby x selalu tutup kepala akan senang dapat selsema..kalo baby yg nuborn selesema..ciankan..so aunty buatkan ni cepat2 n hantar so x le baby sejuk lagi kan?
Ini baby yarn light magic..mcm rainbow le warna dia..sweet jer..


Oleh kerana ke'sweet'an colounya, so saya buatkan jgk sweater so baby x kesejukan..hehehe..jap lagi siap..dah siap nanti saya upload la jgk k..
Knit(kait jarum dua) ni lmbt sikit banding crochet (kait jarum satu)..sbb saya ni jenis yg slow knitter (baru belajar kan)..kalo crochet..hmmmm..boleh la tahan lajunya (walaupun x laju mana)

Ok layan gambar ye..nanti nak upload gambar yarn pulak..heheheh...

Assalaamualaikum..

8 comments:

  1. benang magic tu memang magic la... cantik... :D kalao crochet guna hook size brape ek? tq

    ReplyDelete
  2. Mama Daniel..thanks for dropping by...ya mmg magic..dia jenis self stripping..kalo crochet guna saiz 3.5mm dah ok..untuk garment dan topi..tapi kalo buat brim saya cadangkan saiz 3mm supaya dia keras n stay-forming..
    ni saya guna 4.5mm punya saiz..kalo mama nak cuba saiz tu untuk crochet pun boleh ..dia loose n jatuh cantik je..

    tq again MamaDaniel..

    ReplyDelete
  3. pandainyaaa buatt..teringin nak belajaq...=)

    ReplyDelete
  4. thanks mimieux..saya pun baru belajar..insyaallah kalo ada lebihan masa saya akan upload video ttg knit di blog ni dan kita boleh belajar sama2..saya banyak beljar dari sindarery @ www.aheys.com dan dari youtube jugak :)..

    ReplyDelete
  5. bestnye pandai mengait. standard baju2 camni kan, mahal pon hand made with love gitu.

    salute gila sebab biasanye orang yang penyabo je boleh mengait kan.

    oh ye. jalan2 blog. :))

    ReplyDelete
  6. Product yg cantik. Maju terus penuh semangat. TQ

    ReplyDelete
  7. La tak dpt ke juz? Cuba kitty_ejhan@yahoo.com

    ReplyDelete